Berggierslanden
Logo Logo

Voorzieningen Berggierslanden

Woon je straks in Berggierslanden dan heb je de levendigheid en de voorzieningen van het centrum van Meppel heel dichtbij. Voor speelplekken of lekker picknicken hoef je de wijk niet uit: overal vind je glijbanen, klimrekken, trapveldjes en picknicktafels. Prettig voor de kids. Daarnaast geniet je hier optimaal van al het water in en om de wijk; waaraan je zelf een bijdrage kunt leveren!

Winkels

Op 5 minuten fietsen van Berggierslanden bevindt zich een supermarkt. Fiets je een stukje verder, dan sta je in het centrum van Meppel. Naast speciaalzaken, restaurantjes en cafés kun je hier winkelen bij grote ketens, zoals Hema en Blokker.

Zorg

Aan de oostkant van Meppel ligt het Diaconessenhuis, het ziekenhuis voor inwoners uit de regio. Net buiten Berggierslanden vind je het Medisch Centrum Rembrandt van Rijn. Hier zijn 4 huisartsenpraktijken en een apotheek gevestigd.

Scholen

In Meppel vind je meer dan 10 basisscholen, waarvan een flink aantal in de naastgelegen wijk Koedijkslanden. Ook voor voortgezet onderwijs, middelbaar en hoger beroepsonderwijs kun je er terecht.

Sport

Berggierslanden is een actieve wijk. In het noordelijke deel ligt Sportpark Koedijkslanden waar je sporten vindt als tennis, hockey, honk- en softbal, korfbal en fitness. Ook is er een ijsbaan, waar je ’s winters lekker kunt schaatsen. Houd je van wandelen, fietsen of skeeleren? De mooie routes in de omgeving leiden je langs de meest bijzondere plekken. Door de ligging aan het water kun je in Berggierslanden zelfs kanoën.

Speeltuinen

Verspreid door de wijk Berggierslanden kunnen kinderen spelen in de speeltuinen. Schommels, glijbanen en klimrekken worden afgewisseld met grasvelden; ideaal voor een potje voetbal. Omdat auto’s in de wijk maximaal 30 kilometer per uur rijden, kun je van een veilige speelomgeving op aan.

Picknicktafels

Speciaal voor ouders staan er op sommige plekken picknicktafels. Hier kun je met elkaar bijpraten en een oogje in het zeil houden.

Buurtvereniging

Berggierslanden heeft een actieve buurtvereniging die regelmatig activiteiten organiseert. Hierdoor is het nóg fijner wonen in de wijk. 

Watervoorzieningen en richtlijnen

Bij een waterrijke buurt als Berggierslanden hoort goed watermanagement. Om daartoe te komen, heeft het waterschap Reest en Wieden samen met de gemeente Meppel de voorzieningen hierop aangepast en een aantal richtlijnen opgesteld.

Regenwater

Regenwater komt in Berggierslanden niet terecht in het riool, maar wordt via de wegen zichtbaar afgevoerd naar de oppervlaktewateren in de wijk. Het waterschap Reest & Wieden beheert het peil. Is dit te hoog, dan wordt het overtollige water naar de Hoogeveense Vaart geleid.

Wegen

Zoals je misschien hebt gemerkt, lopen de wegen in Berggierslanden schuin af. Zo kan regenwater makkelijk wegstromen naar bermen, taluds, sloten, waterpartijen en greppels.

Auto wassen

Bij je huis de auto wassen is makkelijk, maar tegelijkertijd stromen er allerlei schoonmaakmiddelen de wijk – en dus het milieu – in. Het is in Berggierslanden daarom niet toegestaan om je auto te wassen. Hiervoor verwijzen we je naar een autowasplaats.

Tuininrichting

Dat regenwater zichtbaar wordt afgevoerd, vraagt om speciale maatregelen. Zo is het verstandig om de tuin goed te laten aflopen, zodat het water naar de weg stroomt in plaats van naar je woning. Ook raden we je aan de hoeveelheid verhardingen te beperken. Kies je hier toch voor, dan kun je het best gaan voor waterdoorlatende bestrating of een drainagesysteem gecombineerd met een strook voorzien van gras of grind.

Bouwmaterialen

Ga je je huis inrichting of verbouwen, gebruik dan geen koper of zink. Deze materialen logen uit, waardoor vervuilde stoffen in het oppervlaktewater kunnen terechtkomen.

Legenda / Filter 3
Kies woningsoort
Gepland Beschikbaar In optie Verkocht In aanbouw / bewoond
Perfect Uitstekend Goed

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?